Rjukan Fjellstue

Der historie møter natur

Standardrom for 2 personer med vask på rom
Standardrom for 2 personer med vask på rom
Familerom for 4 i hovedhus med vask på rom
Familerom for 4 i hovedhus med vask på rom
Hytte leies ut som rom for inntil 4 personer med eget bad
Hytte leies ut som rom for inntil 4 personer med eget bad

Åpningstider

Fjellstua  åpner vår vintersesong 1 februar 2024. 

Gjennom vinteren/våren vil fjellstua holde åpent for grupper (på min. 12 personer) etter forhåndsbestilling. Vi tilbyr overnatting med helpensjonspakker gjennom hele året. 

Vi holder foredrag og guider bla Sabotørstien på forespørsel for boende gjester.

Ring oss eller send oss en mail på post@rjukanfjellstue.no for mer informasjon! Opplegg skreddersys etter ønske og gruppe. 

Sommersesong 

Fjellstua åpner for sommeren 2024 1 juli  og holder åpent til 15 august for overnatting  inkl. frokost  for grupper eller enkeltpersoner. Forhåndsbestilling.

Hytter og rom

Rjukan fjellstue har 40 rom i tillegg til 4 hytter med totalt 100 sengeplasser. Alle våre rom er nyoppussede og har fått gode flotte senger. Noen rom har egen WC, men de fleste har felles toalett/dusj på gangen. 

Hyttene våre har sin egen  private WC med dusj. Hyttene har plass til 4 personer. To av hyttene har eget lite tekjøkken og er tilgjengelig for selvhushold. Hund er tillatt på noen av hyttene på forespørsel.

Frokost

Frokost serveres i vår spisesal mellom kl 8.00-9.30, hvor vi serverer en variert god norsk frokost med lokale innslag fra nærområdet gjennom sommersesongen. Frokost er inkludert ved bestilling av rom.

Matpakker /termos kan kjøpes som tillegg ved frokostserveringen gjennom sommeren.

Middag 

Sommersesong 

Egen middag med egen  á la carte meny med bla. ørret, sabotørburger, rømmegrøt og et utvalg desserter. 

Middag serveres tirsdag-søndag   gjennom sommersesong) fra kl 15.00-19.00 i vår kafeteria eller på vårt flotte uteområde med sol til langt på kveld. 


Hva kan du gjøre fra fjellstua?

Rjukan Fjellstue ligger på ca. 840 moh og med en beliggenhet rett ved Hardangervidda er Rjukan Fjellstue et godt utgangspunkt for turer både sommer og vintertid. Mulighetene er mange, på sommertid kan kanskje fisking, sykling, padling eller klatring friste? Vintertid er mulighetene gode for toppturer (på ski, randoné eller truger- kan leies på fjellstua!), skitur eller isklatring. Det er også gode muligheter for å se villrein når de kommer til området for å beite. Er dere en gruppe som skal på tur? Vi kan tilrettelegge for ulike aktiviteter og teambuilding.


Guiding gjennom sabotørstien 

Hvordan var det egentlig å være sabotør under andre verdenskrig? Hvor gikk sabotørene og var det virkelig slik som vi så i tv-serien "kampen om tungtvannet"? Bli med fjellstuas egen guide gjennom sabotørstien og (valgfritt) ned i juvet under Vemork for å oppleve historien i fotsporene til sabotørene! Fjellstuas guide har truffet flere av de ekte sabotørene og formidler deres historier samt historien om tungtvannet med detaljer og militær presisjon.

Er dere en bedrift, skoleklasse, en forening eller en familie; vi kan skreddersy opplevelsen for enhver! Vi ønsker å formidle en historie vi anser som den viktigste aksjonen under andre verdenskrig og holder gjerne foredrag med vår guide. Ønsker din gruppe en guidet tur og en opplevelse for livet, kontakt oss via telefon/mail: post@rjukanfjellstue.no 


Parkering 

Mot avgift for andre enn Rjukan Fjellstues gjester. Parkering på eget ansvar.

På skitur gjennom Hjerdalen med samojeden vår Buck
På skitur gjennom Hjerdalen med samojeden vår Buck
I bunn av juvet
I bunn av juvet
På vei ned i juvet
På vei ned i juvet
Nyt utsikten fra Midtfjell
Nyt utsikten fra Midtfjell